Serveis

Representació del sector

Des d’AECAVA representem i defensem els interessos dels elaboradors de cava davant de les administracions públiques i les diferents entitats público-privades i privades. La nostra associació està formada per un conjunt d’empreses de diferents tamanys, des de PIMES fins a grans empreses, i totes elles tenen un objectiu comú: posar en valor el cava i garantir la sostenibilitat socio-econòmica del sector. Des de l’associació treballem diàriament alineats amb aquest objectiu, tot creant els marcs de referència per tal d’afavorir la competitivitat global de les empreses.

Serveis d'internacionalització a AECAVA

Internacionalització

Des del 1992, des d’AECAVA hem ajudat les empreses associades, principalment PIMES, a obrir mercats internacionals a través de l’organització de missions de compradors internacionals. Així mateix, coordinem i afavorim la presència agrupada dels cellers elaboradors de cava a les principals fires internacionals com Prowein o Fenavin, entre d’altres, donant suport a les empreses en el comerç internacional i ajudant-es a consolidar les seves marques.

Formació

En els darrers 10 anys, des d’AECAVA hem organitzat més de 80 formacions especialitzades. Les temàtiques estan pensades específicament per als diferents perfils dels treballadors dels cellers associats: lideratge, estratègia, empresa familiar, màrqueting digital, botiga online, xarxes socials per a cellers, comercialització en enoturisme, seguretat alimentària, ODS en el sector del cava, etc. Els objectius principals, en tota la formació impartida, són els de millorar la capacitació dels nostres professionals i afavorir la transferència de coneixement.

Serveis de consultoria especialitzada a AECAVA

Consultoria

A AECAVA tenim una clara vocació de servei. Assessorem a les empreses associades en diferents àrees, com ara Impostos Especials, el Conveni Laboral del cava i dels vins escumosos de Catalunya, legislació vitivinícola, subvencions i ajuts, normativa específica dels mercats internacionals, etc.. Aquestes temàtiques es veuen ampliades en el dia a dia per poder satisfer les necessitats específiques de les empreses.

Serveis d'informació sectorial a AECAVA

Informació sectorial

Una de les prioritats de la nostra associació és que les empreses estiguin informades de l’actualitat sectorial. Per això, fem una tasca de selecció depurada de la informació, generant anualment més de 200 circulars sobre temes com ara la legislació en preparació i en vigor, convocatòries de subvencions, jornades tècniques, cursos, estudis de mercat, convocatòries de fires internacionals, etc. Aquesta informació també la poden consultar els cellers associats a través de la Intranet de la web corporativa, que s’actualitza diàriament.

Serveis d'enoturisme a AECAVA

Enoturisme

Des d’AECAVA portem a terme diverses iniciatives enoturístiques on participen de forma agrupada un nombre important de cellers associats. Alguns exemples d’iniciatives en actiu són: Camins del cava, La Primavera del Cava i La Verema del Cava. L’origen d’aquests projectes és la Comissió d’Enoturisme de la nostra associació i algunes d’aquestes iniciatives ja porten vuit edicions celebrant-se. L’objectiu d’AECAVA, amb totes elles, és ajudar a desenvolupar i enfortir l’enoturisme als cellers associats sempre vinculant-lo al cava.

Comunicació i premsa

A AECAVA disposem d’un Departament de premsa per gestionar la relació amb els mitjans de comunicació, tant d’àmbit nacional com internacional. S’atenen les peticions d’entrevistes i es convoquen els mitjans quan és precís. De la mateixa manera, des de l’associació comuniquem tots els projectes que neixen en el sí d’AECAVA i duem a terme campanyes de comunicació online i offline per tal de promoure’ls. Des d’AECAVA també fem d’altaveu a les estratègies de comunicació dels cellers associats a través de les nostres xarxes socials i de la nostra web.