- Els representants del Cava i l’administració posen en valor l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava
Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, una trobada entre els principals actors del sector del Cava i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
A la trobada, per part del sector, hi han participat l’Associació dels cellers elaboradors de cava (AECAVA), l’Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Unió de Pagesos (UP). Per part del Departament, hi han assistit el secretari d’alimentació, Carmel Mòdol, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells.
Tant els representants del sector com els de l’administració han coincidit en posar en valor l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava respecte els altres escumosos catalans. El Cava representa el 60% de la vinya catalana amb més de 5.000 viticultors i el 75% del valor econòmic del vi català, generant més de 12.000 llocs de treball (directes i indirectes) als 180 cellers elaboradors de cava que hi ha Catalunya.
Ambdues parts han convergit en la importància de les iniciatives de la DO Cava en relació amb el nou pla estratègic. En especial amb la segmentació del Cava per categories (“Guarda” i “Guarda Superior”), la zonificació del cava català amb la nova zona “Comtats de Barcelona” amb les corresponents 5 subzones, així com la creació de la figura d’elaborador integral, on tothom pot sentir-s’hi benvingut.