El Curs de Formador en Cava destaca per la qualitat dels seus continguts i docents

17 oct. 2019

  • Al llarg de 15 edicions han participat més de 230 alumnes
  • Els alumnes valoren la formación amb un excel·lent

 Els Cursos de Formador en Cava, creats el 2011 per l’Institut del Cava i patrocinats pel Consell Regulador del Cava, aprofundeixen en el coneixement d’aquests grans vins escumosos, combinant seminaris tècnics amb visites a cellers elaboradors de Cava. Amb una demanda creixent, aquests cursos han anat guanyant prestigi dins del sector, arribant a 230 alumnes. En les edicions del 2019, celebrades a finals de setembre i principis d’octubre, han participat 41 alumnes, tots ells docents d’escoles d’hoteleria, professors i sommeliers amb destacades trajectòries en el sector. Com a resultat, més de 4.000 alumnes d’escoles d’Hoteleria i professionals de tota Espanya, coordinats per l’Institut del Cava, estan rebent formació específica i de qualitat sobre el Cava.

Al llarg de tres dies, els participants han viatjat a la Regió del Cava seguint un intens programa formatiu, que ha inclòs visites a cellers de referència com Agustí Torelló Mata, Alta Alella, Freixenet, Mascaró, Mestres, Most Doré, Sumarroca, Vilarnau i Vins el Cep. A més de les visites, el curs ha ofert seminaris impartits a la Wine Business School per docents de la Universitat Rovira i Virgili, així com pels professionals dels cellers, com els enòlegs Eva Plazas i Pedro Muñoz. En aquesta edició, també s’ha comptat amb la col·laboració del sommelier Carles Aymerich. A més, els alumnes han pogut participar en activitats especials com “La nit dels Magnums, grans caves i gastronomia” en el marc de les activitats del Cavatast o un taller sobre la varietat Parellada al celler Mascaró.

El curs, que s’ha consolidat com una de les formacions de vins de referència a nivell estatal, permet ampliar els coneixements als nous ambaixadors del Cava, de manera que els puguin aplicar en la seva vida professional. Els alumnes de les últimes edicions han valorat aquest curs amb un excel·lent, destacant els continguts, la qualitat i els professionals que el formen. Algunes de les valoracions han estat: “El recomanaria 100% perquè sens dubte és la millor forma de conèixer un producte com el Cava, visitant el seu lloc d’origen amb gent del sector i que viu per al Cava” o “Absolutament. Conèixer el Cava des del seu bressol, el seu terroir, elaboradors, cellers i la seva cultura, ha fet que m’enamori encara més d’aquest vi tan especial. “La propera edició del Curs, que compta també amb la col·laboració de la Wine Business School i la Universitat Rovira i Virgili, està prevista per al setembre del 2020.