- El proper 11 de juny a les 10:00h al CIC Fassina (Carrer de l’Hospital, 23, Sant Sadurní d’Anoia) es presentarà el resultat dels treballs realitzats per la Plataforma.
- L’objectiu dels treballs és reforçar la dimensió vitivinícola del Penedès en el marc de la redacció del nou Pla Territorial Parcial de l’Alt Penedès.
Per encàrrec de la Plataforma (www.preservemelpenedes.com) liderada per les patronals del cava i el vi Institut del Cava, Pimecava i UVIPE (Unió Vinícola del Penedès) i per CEPVI (Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola); des del mes de setembre, un grup de professionals ha estat treballant en un document que té la voluntat d’incidir en les bases del futur Pla Territorial. En coherència amb l’esperit de la Plataforma, que és el de participar activament en l’elaboració d’aquest pla, aquest equip de treball s’ha centrat en la realització de continguts per aportar al futur PTP Penedès.
Fruit d’aquests mesos de treball, aquest grup ha elaborat les seves aportacions des de cinc mirades complementàries: l’Econòmica (elaborat per l’economista Miquel Morell, de Promo Assessors Consultors SA, la d’Infraestructures (elaborat per l’enginyer de camins Jordi Julià, de Trn Taryet), la de Paisatge (elaborat per l’arquitecte Dr. Miquel Vidal, del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola), la dels Espais oberts (elaborat per l’enginyer agrònom Ignasi Grau, d’Igremap SLP) i la dels Assentaments (elaborat per l’arquitecte Sebastià Jornet, de Jornet Llop Pastor Arquitectes). L’equip ha comptat, a més a més, amb l’assessorament jurídic de l’advocada Rosa Fornas, d’Urbanland&Projects.
Aquests treballs es faran públics el proper 11 de juny de 10:00h a 13:20h al CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia i es presentaran també al Departament de Territori i Sostenibilitat per a la seva consideració.
Per a poder assistir a la sessió de presentació dels treballs de l’11 de juny, cal inscriure’s prèviament AQUÍ.
PROGRAMA:
10:00 Benvinguda de la Plataforma
10:10 Introducció general (Sr. Agustí Vilà. Arquitecte i Sr. Ignasi Grau. Enginyer agrònom)
10:20 Anàlisi econòmica de la cadena de valor del vi i del cava. Transcendència territorial (Sr. Miquel Morell. Economista)
10:40 Estudi d’idoneïtat urbanística i territorial (Sr. Sebastià Jornet. Arquitecte)
11:00 a 11:30 Pausa
11:30 La xarxa viària i el Quart Cinturó (Sr. Jordi Julià. Enginyer de camins)
11:50 Proposta metodològica pel desenvolupament d’un atlas de qualitat paisatgística de la vinya. Avaluació comparada de la petjada paisatgística (Sr. Miquel Vidal. Dr. Arquitecte)
12:10 Els espais oberts en el PTPP. Una visió integral de l’espai vitivinícola (Sr. Ignasi Grau. Enginyer agrònom)
12:30 Torn obert de paraules
13:20 Cloenda i copa de Cava i Vi